agenda

« Tornar

Xerrades, conferències i presentacions

Presentació del poemari 'Els caus del cuc'

Programació d'hivern 2017 | Xerrades, tertúlies, presentacions

A Els caus del cuc el lector es trobarà un recull farcit de poemes, gairebé sempre breus, que busquen, a través de la contenció formal, expressar amb una certa contundència molts dels neguits que configuren l'imaginari poètic no tan sols de l'autor sinó de la poesia en general: el temps que passa, la mort, el desig, l'absència, el dubte. Un temari que, si bé per alguns es situaria en l'òrbita dels sentiments, per a l'autor es desenvolupen en l'àmbit de l'experiència.

El llibre dóna una veu a la inquietud del futur que ens havíem promès i que s'allunya sense esperar. Els caus del cuc són els amagatalls on habita el poeta, construïts, de vegades amb tendresa, de vegades amb irritació, a partir de les paraules que, pròpies o no, s'arrengleren per donar sentit al poema i, per tant, a l'expressió de la vida -descrita en algun dels textos com "una punyalada a les entranyes de l'univers"- entesa com el seguit d'experiències que fan que siguem com som. Un poema que, com li agrada dir a l'autor, ja existia abans que es posessin en ordre els versos que el constitueixen.

Els caus del cuc (publicat per l'editorial valenciana Neopàtria) és l'onzè llibre que publica Antoni Casals i Pascual (Barcelona 1959). Abans l'han precedit, entre d'altres, Els murs de l'odi (2007), La mirada de la gàrgola (2008), Una obstinada imatge (2009), El dilema de Faust (2010, llibre amb el que va guanyar el IV Premi de Poesia Josep Benet i Caparà), Els imperis implícits (2014), Una ombra perplexa (2015) i No ploris per Creüsa, Enees (Neopàtria, 2015). El 2014 va obtenir el 3r Premi en el Vè Certamen de Poesia Pedro Hernández Salinas de Rubí. Metge de professió, en l'actualitat combina la seva tasca a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu amb l'escriptura, participant de nombrosos recitals i col·laborant en diverses antologies.

La presentació del llibre comptarà amb la participació de Martí Pujol, president d'Òmnium Rubí, i anirà acompanyada per una lectura de poemes a càrrec del propi autor que serà musicat amb un acompanyament al piano, amb una selecció de swing i jazz, a càrrec de Marta Casals.

  

Divendres 3 de març a les 19 h