agenda

« Tornar

Activitats organitzades per les entitats, Xerrades, conferències i presentacions

'BlueHealth. L'impacte dels espais blaus sobre el benestar de la població'

Programació d'hivern 2017 | Xerrades, tertúlies, presentacions

Coneix el 2n número de l'Esquitx, revista de territori i cultura

BlueHealth és un projecte internacional d'investigació que neix amb l'objectiu d'analitzar com les costes i els rius afecten a la salut de les poblacions. Aquest projecte, finançat pel programa europeu Horizon2020, està liderat per investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Exeter (Regne Unit), i compta amb la participació de diversos centres líders en investigació d'Alemanya, Grècia, Itàlia, Estònia, Països Baixos, Suècia i Espanya.

Entre les àrees d'interès d'aquest projecte es troben les 'infraestructures blaves', ambients acuàtics realitzats per l'home, com ara rius, mars, llacs i fonts. El projecte investiga la manera d'assegurar l'accessibilitat pública a aquests espais, mirant d'ampliar l'abast dels seus potencials beneficis.

L'Esquitx és una revista editada per l'associació Rubí d'Arrel, amb la qual es vol fomentar la divulgació i la publicació d'articles, notícies i entrevistes d'interès dels àmbits més diversos del coneixement, amb la voluntat de fomentar l'estudi, la comprensió i el debat interdisciplinari. Desprès de l'èxit del seu número de llançament el passat 2016, properament es publicarà el seu segon número, mantenint el seu focus en el territori, la cultura i la interacció amb la societat. [+]

Xerrada a càrrec d'investigadors de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

  

Dijous 16 de març a les 19 h

Ho organitza: Rubí d'Arrel.