agenda

« Tornar

Cursos i tallers

Elaboració de torrons i postres de Nadal amb got

Nadal i Reis 2016/2017 | Cursos i tallers

Diu la llegenda diu que un pastisser català anomenat Pablo Turrons, al segle XVII durant l'assetjament a Catalunya, va inventar el torró a partir dels dos únics ingredients que disposaven, mel i ametlles. No obstant, la història ens dius que aquesta recepta va arribar a la península de la mà dels àrabs, segles abans, qui tenen una llarga cultura de receptes dolces elaborades amb ametlles, pinyons, nous i avellanes. D'altra banda, existeixen tipologies de turrons molt destacades a la península que es creuen anterior a la llegenda del senyor Turrons, com ara el turró de Xixona.

Des d'aleshores la tradició en l'elaboració de torrons s'ha ampliat amb diferents sabors i ingredients. Actualment,  podem trobar torrons de crema cremada (també anomenat de rovell d'ou) amb pinya, de neu, de xocolata i arròs, de xocolata i ametlles, de massapà i fruites confitades, de coco, de massapà i nous, etc.  

En aquest taller elaborarem algunes receptes tradicionals i d'altres de més modernes relatives a la tradició torronera, així com algunes receptes de postres servides en got molt orginals per tancar els àpats nadalencs.

 Informació del curs/taller:
> Dates i horari: dijous 22 de desembre a les 19 h
> A càrrec de Maria Ruiz.
> Inscriu-te en aquesta activitat. Places limitades