agenda

« Tornar

Música, Xerrades i conferències

Conversa sobre Bruckner

Sala Clàssica

Es commemora enguany el segon centenari del naixement del compositor alemany Anton Bruckner (1824-1896). D'aquí que en el decurs de la conversa, el director Jordi Mora i el musicògraf i historiador de l'art Albert Ferrer ens parlaran d'ell i de la seva obra. També faran un repàs al que serà la 35a trobada de l'Orquestra Simfònica Segle XXI, que en aquesta ocasió té el repte de treballar dues de les més grans obres de Bruckner: la Simfonia n. 6 en la major WAB 106 i el Te Deum (simfonicocoral) WAB 45.

L'Orquestra Simfònica Segle XXI és un projecte acadèmic liderat per Jordi Mora, que consisteix que durant una setmana de treball intens, joves i veterans músics vinguts d'arreu intercanvien coneixement i treballen l'obra d'un compositor, que en aquest cas serà Bruckner. El resultat d'aquest treball es plasma en sengles concerts, el darrer dels quals té per marc el Palau de la Música Catalana.

Durant la conversa es comptarà amb la intervenció del Quartet Calders, més una viola convidada, que oferiran al públic l'Adagio del quintet per a cordes, d'Anton Bruckner

  • A càrrec de Jordi Mora, director d'orquestra, i Albert Ferrer, musicògraf i historiador de l'art
  • Amb la intervenció del Quartet Calders

-> L'Ateneu recomana! Aquest esdeveniment està lligat amb el concert que tindrà lloc el mateix dia 6 de juliol a la tarda (18.30 h), al Teatre Municipal La Sala de Rubí, on l'Orquestra del Segle XXI interpretarà la 6a simfonia i el Te Deum de Bruckner.

Informació de l'activitat:
> Data i horari: dissabte 6 de juliol a les 12.00 h  
> Entrada amb inscripció prèvia AQUÍ