agenda

« Tornar

Entitats i associacions, Història i patrimoni, Literatura i pensament, Música, Xerrades i conferències

Jazz a Barcelona 1920-1965, a càrrec de Jordi Pujol

Camps de Cotó 2.0

El projecte Camps de Cotó 2.0 neix amb la voluntat d'apropar la música de jazz a les persones que no tenen cap coneixement o gaires coneixements previs d'aquest art musical. El projecte fuig de la típica conferència en la qual s'exposa el contingut exclusivament a través del conferenciant i cerca la participació dels assistents, per tal d'allunyar-lo de l'adjectiu d'«intel·lectualitat», que malauradament acompanya aquesta música des de fa tants anys.

Jordi Pujol és un dels grans coneixedors i entesos del Jazz que tenim al país, a més de ser el productor de la internacionalització del segell Fresh Sound, amb el qual edita des del 1983 un ampli catàleg de reedicions d'LP's i CD's dels anys 50 i 60. També ha donat vida al segell New Talent, dedicat des dels inicis a promocionar joves promeses del Jazz, des dels anys 80 fins a l'actualitat.

Pujol és també periodista i escriptor, tal com demostra el seu llibre "Jazz a Barcelona, 1920-1965", un llibre clau i inspirador per poder conèixer i entendre la història i evolució d'aquesta música a la ciutat de Barcelona des dels inicis. El llibre -que també s'acompanya de 2 CD's amb grups de l'època- i les fotos abundants complementen a la perfecció el text.

En aquesta conferència, Jordi Pujol farà la presentació del llibre i ens parlarà sobre l'evolució del Jazz al nostre país fins al 1965. Un viatge musical apassionant.


Informació de l'activitat:
Data i horari: Dijous 21 de setembre a les 19 h  
Entrada lliure sense inscripció, aforament limitat