agenda

« Tornar

Literatura i pensament, Música

La costa oest

Cicle Camps de Cotó 2.0

El projecte Camps de Cotó 2.0 neix amb la voluntat d'apropar la música de jazz a les persones que no tenen cap coneixement o gaires coneixements previs d'aquest art musical. El projecte fuig de la típica conferència en la qual s'exposa el contingut exclusivament a través del conferenciant i cerca la participació dels assistents, per tal d'allunyar-lo de l'adjectiu d'«intel·lectualitat», que malauradament acompanya aquesta música des de fa tants anys. 

A càrrec d'Andreu Fábregas, gran coneixedor del jazz, Fábregas és col·laborador a mitjans especialitzats com La Revista de Jazz i el programa iJazz Club, de l'emissora iCatfm. El 2000 va posar en marxa l'espai Camps de Cotó a Montcada Ràdio. L'Associació de Músics de Jazz de Catalunya li va concedir el Premi Honorífic per la seva tasca com a divulgador.

També a Nova York -tot i que posteriorment l'estil West Coast jazz tindria el seu epicentre a l'altra punta del país, a la costa californiana- comença a prendre forma un nou estil jazzístic, un estil que va deixar les seves primeres senyals el 1947 l'Orquestra del pianista i arranjador Claude Thornill i dos anys després, el 1949, amb la llegendària formació liderada pel gran Miles Davis i el seu nonet on es va enregistrar l'inoblidable «Birth of the Cool.» Aquest estil va representar principalment una reacció important a la forma destacada del bebop que imperava com a principal escola del jazz contemporani.

  • Entrada lliure sense inscripció
  • Aforament limitat (segons ordre d'arribada)

Informació de l'activitat:
> Data i horari: dijous 10 de novembre a les 19.30 h