agenda

« Tornar

Literatura i pensament, Música

Poemes del Món, amb Víctor Bonet

[3/3] Cicle vespres de jazz i versos | Programació de tardor 2020

Després d'un llarg parèntesi torna a l'Ateneu els Vespres de Jazz i Versos, amb les mateixes ganes i el mateix format. Un divendres al mes convidem una autora del nostre entorn literari per a presentar obra nova, llegir textos inèdits o actualitzar la seva presència amb el públic. La seva intervenció entra en diàleg amb un grup de jazz que de manera improvisada li dona la rèplica amb estàndards inspiradors i relacionats lliurament. Tot plegat, un espectacle contingut, de qualitat, que busca la intimitat d'artistes i públic des del ressò de la paraula i l'harmonia, més que des de l'obvietat i l'estridència.

"Vespres de jazz i lletres" és un espai obert pel col·lectiu Estàncies & Estàndards, sota la coordinació de W. Galán.

Poemes del món, Víctor Bonet

El proper divendres 16 tenim nova cita amb Vespres de Jazz i versos, ja entonada amb el temps de nadal, l'alegria de les vacances i l'emoció -un xic equívoca- de les reunions familiars.

I és amb aquest to que ens obrim a una trobada particularment rellevant. Atents.

D'una banda ens visita de nou un veritable rapsoda: en Víctor Bonet, poeta, músic, recitador, artista en suma del verb i el ritme, realment memorable. Partcipant assidu en l'escena més experimental i creativa del nostre país, en Víctor ens presentarà fragments inèdits d'una obra sempre en procès, sovint expressada amb un registre sonor efusiu. Ens alegra que hi sigui novament amb nosaltres.

I a la part musical contem igualment amb una presència assenyalada: el Jazz Up Trio, formació excepcional de l'escena jazzística catalana, nascuda al calor de la 40 edición del Festival de Terrassa.

Està integrada pel Sergi Torrejon, bateria de  trajectòria dilatada, a Terrassa, Donosti, Mouscron, etc., amb la primera línea del jazz nacional.

També pel Xavi Castillo, contrabaix força conegut i apreciat a casa nostra, amb una llarga experiència pedagògica i de participació en certamens i festivals arreu d'Europa.

I finalment pel Vitalik Bagriy, saxofonista ucraïnès format a Barcelona, de timbre molt sòlid I personal,  present igualment a l'espai jazzístic internacional.

Músics extraordinaris, que sens dubte assumiran un diàleg singular, creatiu i molt genuí amb el lirisme de Bonet.


Informació del cicle
> Dates i horari: divendres 16 de desembre a les 19.30 h
> Autor convidat: Víctor Bonet
> Música: Jazz Up Trio (Sergi Torrejon, Xavi Castillo, Vitalik Bagriy)
> Entrada lliure sense inscripció