agenda

« Tornar

Entitats i associacions, Xerrades i conferències

Presentació del documental Fusells o pintades, la lluita no violenta del poble saharauí

El documental Fusells o pintades, la lluita no violenta del poble saharauí dirigit per Jordi Oriola Folch mostra la lluita del poble saharauí durant aquests darrers quaranta anys.

Sinopsi

El saharauis fa 40 anys que esperen el referèndum promès per l'ONU que els hauria de permetre autodeterminar-se i acabar amb l'ocupació del Sàhara Occidental per part del Marroc. Tant de temps d'espera ha fet que la majoria de saharauis vulguin tornar a la guerra per sortir d'aquesta situació. No obstant, els activistes de la no-violència defensen que, amb la lluita no violenta, estan portant el Marroc a una posició insostenible avui dia. Per als activistes no violents, l'acció no violenta que estan portant a terme els saharauis fa que la lluita d'aquest poble formi part del món nou que ve i que estiguin construint una societat sana i fonamentada en els drets humans. Enmig d'aquest debat, els periodistes activistes de l'Equip Media intenten explicar al món els abusos que pateixen els saharauis als territoris ocupats i fan de conductors de la història.

L'activitat forma part de les activitats programades pel grup de Vacances en Pau de Rubí Solidari que acullen nens i nenes saharauís durant els mesos de juliol i agost, durant el passi del documental és comptarà amb la presència del seu director.

Ho organitza