agenda

« Tornar

Entitats i associacions, Literatura i pensament, Xerrades i conferències

Presentació del llibre 'Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures'

Activitats organitzades per entitats i associacions

Acte de presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, del periodista Sergi Sol.

La sinopsi d'aquesta obra "narra, analitza i contextualitza, des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim del vicepresident Oriol Junqueras, el rerefons que va determinar les dures decisions de la tardor catalana: la precipitació del 20-S, la celebració del referèndum, el desconcert posterior a la proclamació de la República, l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics, l'aplicació del 155, l'estratègia d'ERC per eixamplar la base de l'independentisme, la celebració de les eleccions del 21-D i els entrebancs per configurar un nou Govern. Però, més enllà del relat apassionat i de la informació inèdita d'aquest període transcendental, hi ha la voluntat manifesta de reivindicar i fer justícia a la figura i el treball d'Oriol Junqueras. Un llibre que vol ser també un homenatge i un nou clam per exigir el seu alliberament."

Sergi Sol (Barcelona, 1970) és llicenciat en Dret per la UB i va fer dos anys de cursos de doctorat al Departament d'Arquitectura Legal de la UPC. Ha treballat de periodista en diversos mitjans de comunicació. Ha estat vinculat a l'esquerra independentista i al moviment antimilitarista des de molt jove. El 1991 va ser detingut i empresonat a Alcalá-Meco en declarar-se insubmís al servei militar obligatori. Des del 2011 ha treballat al costat d'Oriol Junqueras i n'ha esdevingut una de les persones més properes i un dels seus principals col·laboradors.

L'acte de presentació comptarà amb la participació del propi autor, Sergi Sol, el músic Pep Picas, l'activista Maxi Calero, el portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya a Rubí, Xavier Corbera, i el periodista Jordi Margarit.


 Informació de l'activitat:
> Data i horari: dimarts 12 de març de 2019 a les a les 19 h
Entrada lliure. Aforament limitat.
> Ho organitza: Esquerra Republicana de Catalunya - Rubí.