agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament

Ningú no hi pot dir res

Cicle Tomarse la palabra

El recent assaig del pensador rubinenc Wenceslao Galán, Tomarse la palabra, traça una mirada nova i àmplia sobre l'origen del discurs humà, inscrita tant en l'espai de la filosofia i les ciències socials com en els debats més punyents del nostre món: les assemblees d'afectats, el control de la comunicació, les polítiques de silenciament, el trastorn del subjecte o la precarització de les vides, entre d'altres aspectes. Aquest cicle ofereix un recorregut pautat i estimulant sobre aquest territori en tres sessions, amb la col·laboració d'algunes veus singulars.

Ningú no hi pot dir res

En la segona sessió parlem de les "experiències de silenciament" que ofeguen avui la paraula humana. Ens referim a les polítiques que neutralitzen la presència de l'altre, que controlen els espais on produïm i compartim el món, que aïllen els símptomes de dolor en el diagnòstic i la medicació, que inscriuen la vida afectiva en la pantalla d'un mòbil...  Expressions, en definitiva, d'un poder que ens impedeix prendre'ns la paraula i sentir, ni tan sols per un moment, la tremolor de la veritat.

En aquesta sessió comptarem amb la participació de Andrea Céspedes, folòsofa amb experiència i formació en l'àmbit acadèmic, terapèutic i en el camp de la salut mental, entre d'altres, així com de Wenceslao Galán, autor de l'obra i coordinador del cicle, professor de filosofia a l'Institut Duc de Montblanc de Rubí i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).


Informació de l'activitat:
INSCRIU-TE EN
AQUESTA ACTIVITAT
> Data i horari: divendres 15 de març a les 19 h
> Consulta properes dates del cicle Tomarse la palabra
> Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades