agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament

Parlar per boca pròpia. Llindar polític i vida humana

Cicle Tomarse la palabra

El recent assaig del pensador rubinenc Wenceslao Galán, Tomarse la palabra, traça una mirada nova i àmplia sobre l'origen del discurs humà, inscrita tant en l'espai de la filosofia i les ciències socials com en els debats més punyents del nostre món: les assemblees d'afectats, el control de la comunicació, les polítiques de silenciament, el trastorn del subjecte o la precarització de les vides, entre d'altres aspectes. Aquest cicle ofereix un recorregut pautat i estimulant sobre aquest territori en tres sessions, amb la col·laboració d'algunes veus singulars.

Parlar per boca pròpia. Llindar polític i vida humana

Aquesta cita partirà d'una presentació amable del text, introduïnt elements panoràmics i contextuals de l'obra, aprofundint el la seva motivació cardinal, tomarse la palabra. Un cop aquí, la sessió abordarà dos espais decisius i transversals de l'obra: el moviment d'assemblees d'afectats i la teràpia psicoanalítica, on partint d'algun dels fragments de l'assaig tindrem l'oportunitat de comptar amb la participació de Judit Bacardit, periodista cultural, activista i editora, amb el que s'obrirà un espai de debat obert als assistents.

Cicle coordinat per Wenceslao Galán, professor de filosofia a l'Institut Duc de Montblanc de Rubí i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).


Informació de l'activitat:
INSCRIU-TE EN
AQUESTA ACTIVITAT
> Data i horari: divendres 22 de febrer a les 19 h
> Consulta properes dates del cicle Tomarse la palabra
> Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades