agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament

VIDA, EXISTÈNCIA I SENTIT. Esperança i alteritat

Cicle Llibres per viure millor

La lectura com a espai de possibilitat és una intenció, un viatge cap a un mateix, cap a l'altre, els altres, el món i la vida. Un viatge cap a un territori dissonant, ambivalent, paradòjic i complex en què es tracta d'explorar el caràcter de creació que tota veritat comporta i que, com va apuntar la filòsofa i poeta Chantall Maillard, "manifesta els àmbits rebels a la conceptualització filosófica". Un encontre entre filosofia i literatura.

Viure és inventar-se i llegir ens permet, des del gest narratiu d'un altre i les seves metàfores, conèixer la textura d'aquesta construcció, el pilar que sosté els nostres somnis i desitjos, allò que s'esvaeix en el que succeeix, el mateix esdeveniment.

VIDA, EXISTÈNCIA I SENTIT. Esperança i alteritat

En aquest itinerari transitem, en un viatge d'anada, per una part del pensament existencialista en el convuls segle XX, a través d'alguns autors com Kierkegaard, Heidegger, Simone de Bouvoir, Sartre o Camus, amb la finalitat de buscar en algunes de les grans preocupacions arrelades a l'existència humana i amb les que tot ésser humà s'enfronta en alguns moments de la seva vida. La pèrdua, el patiment, la solitud, la llibertat o el sentit són alguns dels temes en els que ens proposarem aprofundir per a conèixer la nostra condició vulnerable, amb la finalitat de viure millor y més plenament, des del coneixement de les nostres fragilitats i les nostres fortaleses. En el trajecte de tornada suggerirem algunes lectures literàries amb la finalitat de completar aquest viatge circular per a poder, potser des de la nostra experiència, anar notant que el trajecte consistia possiblement en saber fer de la vida una humil obra d'art, això és llibres per a viure millor.


Informació de l'activitat:
INSCRIU-TE EN
AQUESTA ACTIVITAT
> Viatge d'anada: dimecres 27 de març de 18.30 a 20.30 h
> Viatge de tornada: dimecres 10 d'abril de 18.30 a 20.30 h
> Cicle conduït per Carme Serret, professora de Filosofia, Antropologia i Ciències de la Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
> Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades