agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Literatura i pensament

SER UN MATEIX. Tenir cura d'un mateix. Ètica i llibertat

Cicle Llibres per viure millor

La lectura com a espai de possibilitat és una intenció, un viatge cap a un mateix, cap a l'altre, els altres, el món i la vida. Un viatge cap a un territori dissonant, ambivalent, paradòjic i complex en què es tracta d'explorar el caràcter de creació que tota veritat comporta i que, com va apuntar la filòsofa i poeta Chantall Maillard, "manifesta els àmbits rebels a la conceptualització filosófica". Un encontre entre filosofia i literatura.

Viure és inventar-se i llegir ens permet, des del gest narratiu d'un altre i les seves metàfores, conèixer la textura d'aquesta construcció, el pilar que sosté els nostres somnis i desitjos, allò que s'esvaeix en el que succeeix, el mateix esdeveniment.

SER UN MATEIX. Tenir cura d'un mateix. Ètica i llibertat.

En aquest primer itinerari ens proposem un viatge d'anada a través de la bellesa del pensament, aturant-nos per moments en alguns dels pensadors més significatius de la nostra cultura, des de Sòcrates passant pels estoics, Montaigne, Nietzsche o Foucault que no van deixar de buscar, de diferent manera, en els sentits profunds  del conèixer-se a un mateix com a condició indispensable per a ser un mateix.

Al viatge de tornada, a través de la bellesa literària, ens detindrem en alguns textos amb la intenció de prendre d'ells allò que ens permeti conèixer qui som i en què consisteix la nostra condició vulnerable i el viure humà, la textura i el to del nostre viure en la lectura individual que ens permeti finalment compartir la experiencia mateixa.


Informació de l'activitat:
INSCRIU-TE EN
AQUESTA ACTIVITAT
> Viatge d'anada: dimecres 27 de febrer de 18.30 a 20.30 h
> Viatge de tornada: dimecres 13 de març de 18.30 a 20.30 h
> Cicle conduït per Carme Serret, professora de Filosofia, Antropologia i Ciències de la Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
> Aquesta activitat requereix inscripció prèvia. Places limitades