agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Música

Rimes i notes: 'Esta ausencia a la que te pareces'

Programació de primavera 2018

La relació entre música i poesia es perd en els orígens dels temps, doncs la cançó i la poesia tenen un origen comú. Amb el pas del temps, el progrés del llibre i la popularització de la lectura individual, així com la professionalització de la pràctica instrumental, van allunyar aquests dos gèneres que havien estat un de sol. Amb aquest cicle ens proposem veure convergir de nou aquests camins on rimes i notes, poesia i música, tornen a ser un. [+]

«La encontré en la vida sin buscar absolutamente nada y, más tarde, nos arriesgamos. Nadie de mi entorno entendía sus maneras; se convirtió en una experta de la enumeración de las rutinas: llevaba los libros de la contabilidad de nuestros besos, presuponía las conciliaciones bancarias de nuestros viajes, apoyaba las auditorías en las terrazas que nos mirábamos, diseñaba los estados financieros de mis pequeños desastres cuando le decía algo fuera de lugar. Me llamo Ismael, tengo insatisfacción de amores y esta es mi historia»

Amb aquestes paraules ens endinsem en la darrera obra de l'escriptor Javier Gil, Esta ausencia a la que te pareces (Ende, 2018), un viatge a l'interior més profund del seu protagonista, Ismael, que davant l'absència de Julia, obrirà la porta a les seves pors de la mà d'un vell llibre de poemes. D'aquesta obra beu el recital de poesia que el propi autor, acompanyat per Irene Sansalvadó (piano) i Pemi Rovirosa (guitarra), oferiran a l'Ateneu convidant als assistents a bategar al ritme dels racons d'un cor, el de ll'Ismael.

> Javier Gil, veu;  > Irene Sansalvadó, piano;  > Pemi Rovirosa, guitarra;

 Informació del concert:
> Data i horari: divendres 20 d'abril a les 20 h
> Consulta aquí les properes cites del cicle 'Rimes i notes. Poesia i música'
> Entrada lliure. Aforament limitat.