agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Entitats i associacions, Xerrades i conferències

Visites culturals: 'La maternitat d'Elna, Argelers i Cotlliure'

Programació de primavera 2018 | Aula d'Extensió Universitària de Rubí

L'Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR) organitza mensualment visites culturals i rutes d'interès històric i patrimonial arreu del territori. Cadascuna de les visites ve precedida per una xerrada temàtica on s'introdueixen i s'expliquen els elements d'interès de la visita. [+]

La maternitat d'Elna ens descobreix un dels capítols més dramàtics, tendres i desconeguts de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suïssa Elisabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants. Eren els fills de les exiliades catalanes i espanyoles que malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats republicans de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes, i que van tenir la sort de ser acollides a la maternitat que va crear Eidenbenz.

> La introducció a aquesta visita cultural serà a càrrec de Assumpta Montellà, historiadora i escriptora. La seva primera obra, La Maternitat d'Elna (Ara Llibres, 2005), és un dels llibres més venuts de la història recent de Catalunya, i s'ha convertit en un exercici de memòria històrica que ha transcendit fronteres, llengües i formats.


 Informació de la sessió:
> Dates i horari: dilluns 18 de juny a les 18 h a l'auditori de l'edifici Rubí Forma
> Preu (inclou la xerrada prèvia, visita guiada, transport i dinar): 65 € (socis de l'AEUR) / 78 € (no socis).
> Ruta guiada 'La maternitat d'Elna, Argelers i Cotlliure': dijous 21 de juny (tot el dia).
> Inscripcions fins el 15 de juny a l'agència '747 Viatges' (c/Llobateras 49 | Tel. 639 378 466).

Ho organitza: Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR)