agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Entitats i associacions, Xerrades i conferències

Visites culturals: 'La batalla de l'Ebre'

Programació de primavera 2018 | Aula d'Extensió Universitària de Rubí

L'Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR) organitza mensualment visites culturals i rutes d'interès històric i patrimonial arreu del territori. Cadascuna de les visites ve precedida per una xerrada temàtica on s'introdueixen i s'expliquen els elements d'interès de la visita. [+]

La batalla de l'Ebre fou un intens combat de desgast entre les tropes republicanes i els exèrcits franquistes a les acaballes de la Guerra Civil, que esdevingué decisiu de cara a la pèrdua de Catalunya per al govern republicà. Les terres del Matarranya, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre i la Terra Alta van viure la major acumulació de forces combatents de la història de Catalunya i van amarar-se amb la sang de desenes de milers d'homes.

> La introducció a aquesta visita cultural serà a càrrec de Josep Sánchez i Cervelló, catedràtic d'Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i acadèmic de la Real Academia de la Historia. És director del Centre d'Estudis sobre Conflictes Socials-URV (CECOS) i president de l'associació d'Amics i Amigues de l'Ebre. És autor d'una important obra escrita i coordinador d'altres publicacions com Història de les Terres de l'Ebre, o La batalla de l'Ebre. Un riu de sang, entre d'altres.


 Informació de la sessió:
> Dates i horari: dimarts 22 de maig a les 18 h
> Preu (inclou la xerrada prèvia, visita guiada, transport i dinar): 60 € (socis de l'AEUR) / 72 € (no socis).
> Ruta guiada 'La batalla de l'Ebre, Corbera i la Fratarella': dijous 24 de maig (tot el dia).
> Inscripcions fins al 18 de maig a l'agència '747 Viatges' (c/Llobateras 49 ' Tel. 639 378 466).

Ho organitza: Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR)