agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Entitats i associacions, Xerrades i conferències

Tertúlies d'història i patrimoni: 'El Rubí d'època romana'

Programació de primavera 2018

El Grup de Col·laboradors Museu Rubí organitza el cicle 'Tertúlies d'Història i Patrimoni', una activitat que es durà a terme un cop al mes a l'Ateneu Municipal. Cada sessió obrirà una porta a la tertúlia i a la descoberta de l'evolució històrica, els costums, la memòria i els elements amb valor patrimonial de la ciutat.

En aquesta ocasió ens centrarem en el període de l'alt imperi romà, és a dir, als segles I i II, quan la població resident en l'actual terme municipal es trobava bàsicament a l'actual zona de Can Fatjó, amb una cronologia que arriba fins al segle III. Nombroses troballes de caràcter arqueològic parlen del paper de Rubí durant el període de màxim apogeu de l'imperi romà, no només a la zona de Can Fatjó, sinó també a l'actual casc urbà (a la zona de l'esglèsia de Sant Pere i de l'actual Escola Regina Carmeli), així com a l'entorn de nombroses masies del Rubí rural, aleshores considerades viles -villae- que, situades al costat de torrents i de camins, cultivaven els camps, especialment ocupats per vinyes en aquella època.


 Informació de la sessió
> Data i horari: divendres 25 de maig a les 19 h
> A càrrec de Jordi Vilalta, historiador i diplomat en Arqueologia Hispànica, membre del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí.
Entrada lliure. Aforament limitat.
> Ho organitza: Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí.