agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Entitats i associacions, Xerrades i conferències

Visites culturals: 'La ruta dels pistolers a Barcelona (1917-1923)'

Programació d'hivern 2018 | Aula d'Extensió Universitària de Rubí

L'Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR) organitza mensualment visites culturals i rutes d'interès històric i patrimonial arreu del territori. Cadascuna de les visites ve precedida per una xerrada temàtica on s'introdueixen i s'expliquen els elements d'interès de la visita. [+]

En aquesta ocasió us convidem a fer un viatge en el temps a la Barcelona d'ara fa cent anys, on els pistolers a sou, el crim i les lluites reivindicatives amb violència formaven part de l'escenari quotidià de la ciutat. I és que entre els anys 1917 i 1923, el punt més àlgid del pistolerisme, Barcelona era un lloc perillòs on pràcticament cada dia moria algú a causa dels trets, com ara personalitats com Francesc Layret o Salvador Seguí, el Noi del Sucre, un dels líders més destacats del moviment anarcosindicalista de Catalunya de principi del s. XX. D'altra banda, molts altres feien de la ciutat el seu territori mafiòs, on no hi faltaven les nits infinites als cabarets de la Rambla o als prostíbuls del Raval.

> La xerrada anirà a càrrec de David Revelles; periodista, escriptor i professor del màster de Periodisme de Viatges de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 Informació de la sessió:
> Dates i horari: dilluns 12 de març a les 18 h
> Preu (inclou la xerrada i ruta guiada a Barcelona): 20 € (socis de l'AEUR) / 24 € (no socis).
> Ruta guiada per la 'Barcelona dels Pistolers': dijous 15 de març (mig dia).
> Inscripcions: a través del web www.aularubi.cat, o bé de manera presencial a l'Ateneu Municipal.

Ho organitza: Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR)