agenda

« Tornar

Cicles temàtics, Entitats i associacions, Xerrades i conferències

#GivingTuesday: 'El paisatge amb noms i cognoms'

Programació de tardor 2017 | Xerrades, tertúlies, presentacions

L'entitat Rubí d'Arrel va iniciar l'any 2010 una investigació sobre les denominacions populars del territori de Rubí, una recerca sobre els noms i cognoms del nostre paisatge més proper, de la mà de gent de pagès, gent de bosc i gent que s'estimava i va viure el Rubí dels anys 20, 30, 40, 50 i 60 del segle XX. Gràcies a aquesta recerca, l'entitat ha recuperat i recollit denominacions populars de la primera meitat del segle XX relatives a la toponímia de proximitat, del detall més proper i viu, especialment sobre els indrets -camins, camps, boscos, racons, pujols, etc.- que no apareixen en la documentació oficial però que són tan rellevants com els noms de les grans propietats o dels grans espais rurals o urbans a l'hora d'entendre, interpretar i divulgar correctament el coneixement sobre un determinat territori, Rubí.

Aquesta activitat forma part dels actes vinculats al #GivingTuesday, un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L'objectiu és dedicar un dia arreu del món a la celebració de l'acció de donar, ja sigui aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, etc.

Des d'Oriéntate en tu Voluntariado i l'Ajuntament de Rubí el portem a la ciutat de Rubí, com ja vam fer l'any passat, amb l'objectiu de promoure les bones accions en el municipi. Volem demostrar que ajudar és més fàcil del que pensem i que cada petit detall és important. [+]

> Data i horari: dimecres 29 de novembre a les 19 h
> Entrada lliure. Aforament limitat.
> Ho organitza: Rubí d'Arrel i Oriéntate en tu Voluntariado.