agenda

« Tornar

Activitats organitzades per les entitats, Xerrades, conferències i presentacions

'La Model ens parla. 113 anys, 13 històries'

Programació de tardor 2017 | Aula d'Extensió Universitària

Xerrada a càrrec de Carles Vallejo, president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics.

Aquesta xerrada precedeix la visita cultural guiada a la presó de la Model. La visita es formula com una experiència i com un recorregut de coneixement i aprenentatge. Es fa en grup sobre un itinerari preconcebut. Per accedir a la presó s'ha de passar per 3 cancells que s'obren i tanquen al pas dels visitants.

Així, d'una banda, es poden veure alguns dels elements emblemàtics de la presó, com ara: el pati d'accés, els cancells i el passadís d'accés; el panòptic; la 4a galeria, una de les que s'ha mantingut més fidels al projecte original, el pati de la 4a galeria, el locutori i la paqueteria.

D'altra banda, es pot visitar l'exposició «13 històries de la Model», situada a la 5a galeria. L'exposició presenta 13 moments i 13 persones o col·lectius emblemàtics de la història de la presó i de la seva vinculació a la història de la ciutat i del país. Cadascun d'ells s'associa amb una data i un context o una temàtica, per exemple, el president Companys, Ferrer i Guàrdia, Puig Antich o el Vaquilla.

El comissari de la visita és Agustí Alcoberro, historiador, museòleg i professor d'història moderna a la Universitat de Barcelona. També ha estat director del Museu d'Història de Catalunya.

 Informació de la xerrada:
> Dates i horari: dimecres 20 de setembre a les 18 h
> Activitat gratuïta. Requereix inscripció prèvia. > A càrrec de Carles Vallejo
> Inscriu-te en aquesta activitat. Places limitades.
Informació de les visites:
> 1r grup de visita: dijous 21 de setembre a les 18:15 h
> 2n grup de visita: divendres 29 de setembre a les 13:15 h
> Punt de trobada: davant de la presó de la Model (carrer d'Entença 155, Barcelona).
> Sortides des de Rubí: dijous 21 de setembre a les 17 h (1r grup) i divendres 29 de setembre a les 12 h (2n grup), a l'estació de Rubí dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).
> Ho organitza: Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR)

Aquesta sessió forma part de la primera de les visites culturals organitzades per l'Aula d'Extensió Universitària de Rubí durant el darrer trimestre de 2017. [+]

Consulteu les properes visites culturals:

> El Quixot i Barcelona. El barri jueu.
> La maçoneria i la seva petjada a Barcelona.