agenda

« Tornar

Cursos i tallers

Elaboració de panellets de Castanyada

Programació de tardor 2017 | Cursos i tallers

Una de les festes importants de la tardor és la Festa de la Castanyada, que se celebra entre el 31 d'octubre i l'1 de novembre, vigília de la Festa de Tots Sants. Segons la tradició popular, aquestes dates són el moment de l'any en què s'interrelacionen el món dels vius i el dels morts. 

La  Castanyada procedeix doncs dels hàbits i la gastronomia de les antigues ofrenes funeràries. Tot i que actualment es manté com una tradició amb una important funció social, el seu caràcter d'ofrena funerària ha deixat pas a un tarannà de festivitat popular i comunitària, amb reunions familiars i revetlles populars que sovint són organitzades per ajuntaments, ateneus, grups de joves, associacions de veïns, entitats culturals, centres excursionistes, penyes esportives, etc. L'elaboració de panellets és una de les tradicions pròpies d'aquesta festivitat, juntament amb d'altres menjars com la castanya, els moniatos, o altres productes de temporada que, acompanyats de moscatell, es mengen en el marc de Castanyades familiars i populars.

En aquest taller s'ensenyarà una senzilles receptes de panellets diversos que contribuiran al manteniment d'una tradició popular molt arrelada al territori.

 Informació del curs/taller:
> Dates i horari: dimecres 25 d'octubre de 18:30 a 20.30 h
> Preu: 5 € | 1 sessió (2 h) > A càrrec de Maria Ruiz.
> Inscriu-te en aquesta activitat. Places limitades.