agenda

« Tornar

Activitats organitzades per les entitats, Festa Major, Música

Alba Pujals Jazz Quintet

XVI Jornades de Jazz de Rubí - Festa Major 2017

Alba Pujals (Terrassa, 1992) estudia flauta, trombó i cant a l'Escola Municipal de Música de Rubí, on n'és mestra la seva mare, l'estimada Neus Roigé, i continua els seus estudis al l'IEA (Institut Escola Artístic) Oriol Martorell amb Lluis Bellver. Es gradua d'estudis superiors de trombó clàssic i contemporani a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC) on estudia amb Daniel Perpiñàn. També ha estudiat a altres escoles com el conservatori de Terrassa o Codarts Rotterdam (Holanda). Actualment fa el seu Bachelor de jazz al Conservatorium van Amsterdam on reb classe de prestigiosos musics com Ilja Reijngoud, Bart van Lier, o Simon Rigter entre altres.

A la trompeta l'acompanya Oriol Vallés (Terrassa 1993), comença a tocar la trompeta als 8 anys. Els seus primers mentors musicals són Josep Maria Farràs i Guim Garcia. Es gradua al 2015 a l'ESMuC amb Matrícula d'Honor on estudia amb Mireia Farrés i Matthew Simon. Ha estudiat també al Conservatori Superior de Música del Liceu, a Koninklijk Conservatorium Brussel (Bèlgica) i a Codarts Rotterdam (Holanda). El 2016 és acceptat a Manhattan School of Music, oportunitat que li permet establir-se a Nova York (on resideix actualment) i estudiar amb Dave Liebman i Vincent Herring entre d'altres.

Enric Peinado (Barcelona el 1980) Ha realitzat els seus estudis superiors de guitarra jazz a l'ESMUC i els estudis de master al conservatòri d'Amsterdam (Holanda). També estudià parcialment a Temple University of Philadelphia (EUA). Actualment forma part dels grups "Walk Tall", "Big Menú", "Mario Rossi group", "Natsuko Sugao group" "Bernat Hernandez group, Beher", "Ismael Alzina quartet", Toni m en altres formacions com a sideman. Com a docent és professor de guitarra i combos a l'Aula de Música Moderna i Jazz del Liceu.

Al Contrabaix ens trobarém Pau Sala qui inicia els seus estudis musicals als 7 anys. Despres de 4 anys tocant el piano al conservatori, comença a tocar el baix elèctric. Als 18 anys segueix els seus estudis de baix elèctric al taller de musics i inicia els estudis de contrabaix classic al conservatori de les Franqueses. Finalment accedeix al conservatori superior del liceu, on estudia amb professors com Horacio Fumero, David Mengual, Jon Robles o Victor de Diego i es matricula en l'especialitat de Jazz y musica moderna com a contrabaixista. Ha tocat com a sideman en projectes molt diversos (Jazz, musica classica, Reagge, Pop, Rock, ) amb els quals ha actuat arreu de Cataunya, Espanya i Europa.

I per completar el conjunt tindrém Joan Casares a la bateria. Joan (Barcelona 1993) ve d'una familia de músics de la qual treu les seves principals influències i guies. Passa els primers anys de la seva trajectoria musical tocant de forma autodidacta. Als 16 anys rep classes del mestre Aldo Caviglia, qui el prepara per entrar a l'Esmuc, on rep classes dels grans bateristes Jo Krause i David Xirgu. Al 2016 fa una estada a Nova York durant la qual estudia amb el prestigios mestre de bateries Kenny Washington. Mes tard es acceptat per cursar un Master al Conservatorium Van Amsterdam amb Martijn Vink i Marcel Serierse. Actualment resideix en aquesta ciutat, on hi ha tingut l'oportunitat de tocar amb musics de nom internacional com Logan Richardson, Dick Oatts o Peter Bernstein. Próximament continuarà els seus estudis a Temple (Philadelphia).

Aquesta actuació forma part de la 16a edició de les Jornades de Jazz a Rubí, una programació especials d'actuacions amb una selecció de conjunts i músics de gran qualitat en el marc de la Festa Major de Rubí, organitzada tradicionalment amb la col·laboració de l'Associació Jazz Rubí i l'Associació per a la Recerca d'Acords i Folklore Imaginari. Podeu consultar la resta de programació de les XVI Jornades de Jazz de Rubí a través del següent enllaç.

> Data i horari: divendres 30 de juny a les 23 h
> Hi col·labora: Associació Jazz Rubí i Associació per a la Recerca d'Acords i Folklore Imaginari