agenda

« Tornar

Entitats i associacions

Taller solidari 'Teixint coixins del cor' - CANCEL·LAT

Festa Major 2017

Aquesta activitat ha estat cancelada per part de l'entitat col·laboradora en l'organització. Disculpeu les molèsties!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Janet, una infermera de Tennessee (Estats Units) va ser operada de cirurgia mamària l'any 2001. Les seves tietes van cosir un coixí amb forma de cor que s'ajustava confortablement sota el braç, reduint de forma sensible el dolor de la incisió i disminuint la tensió dels músculs de l'espatlla. En veure els enormes beneficis del coixí cor, diferents voluntaris l'han reproduït per lliurar-la de forma gratuïta a hospitals d'Europa, Xina, Austràlia i Mèxic, entre d'altres, també a Espanya.

La Fundació Catalana d'Ajuda Oncològica Oncolliga i el Grup Àgata s'han sumat al projecte, ampliant així la seva contínua labor de suport psicològic i social a persones afectades per càncer. A Rubí, la secció local d'Oncolliga ens convida a apropar-nos a aquells que no poden gaudir de la Festa Major per culpa del càncer, a través d'aquesta convocatòria solidària on es teixiran un d'aquests coixins cor. Posteriorment, tots els coixins es donaran a centres hospitalaris, i serviran per donar suport i benestar a persones afectades per càncer de mama.

El cor simbolitza l'amor i l'estima, que en aquest cas ve donat en forma d'acompanyament i suport dels professionals de l'àmbit oncològic així com de l'equip de voluntàries que confeccionin el coixí. El cor permet connectar també amb el missatge de vida i d'esperança malgrat les incerteses generades per la malaltia i pels canvis en l'entorn, i es converteix en eina de salut física amb les següents propietats:

  • Pal·lia les molèsties en el postoperatori immediat.
  • La "V" del cor encaixa perfectament sota el braç i no es mou, impedint que el braç toqui la ferida.
  • Facilita la descàrrega en el llit dormint pel costat no afectat.
  • Facilita benestar estant asseguda, llegint, veient la televisió, etc.
  • En tossir, agafant el coixí disminueix el dolor.
  • Alleuja les molèsties del cinturó de seguretat del cotxe.
> Dates i horari: divendres 30 de juny de 17 a 20.30 h
> Preu del kit de confecció: 6 € > Reserva el teu kit a rubi@oncolliga.cat
> Hi col·labora: Oncolliga Rubí