Activitats de l'Aula d'Extensió Universitària a l'Ateneu Municipal

L'Aula d'Extensió Universitària de Rubí (AEUR) és una entitat de caràcter cultural i educatiu, sense ànim de lucre i amb plena autonomia, que forma part de l'Agrupació d'Aules de Formació Permanent per a la Gent Gran de Catalunya (AFOPA) i que compta amb la tutela de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El seu objectiu principal és difondre la cultura, despertar l'interès i satisfer les inquietuds intel·lectuals de les persones que desitgin ampliar coneixements en diverses matèries com la història, les ciències, la salut i la medicina, les arts i la música, el món de l'economia i l'empresa, la tecnologia, la filosofia i la ètica, entre d'altres, d'una forma amena, dinàmica i participativa.

  • Per a més informació sobre l'entitat, visiteu el seu lloc web a www.aularubi.cat

Conferències

> Jugar, llegir, tal vegada escriure

L'Aula d'Extensió Universitària de Rubí inaugura el curs 2018/2019 amb una conferència a càrrec de Màrius Serra als jardins de l'Ateneu.

Màrius Serra és sociòleg, escriptor, periodista i llicenciat en Filologia Anglesa, col·laborador habitual en mitjans de ràdio i televisió i conferenciant especialitzat en llengua, història i cutlura popular. Amb aquesta conferència l'entitat enceta un nou curs amb diverses activitats que podeu consultar al mateix web de l'entitat.

Dimecres 26 de setembre a les 18 h
Entrada lliure. Aforament limitat.


Seminari d'art literatura

[1/3] L'escultura de Josep Llimona

Dijous 4 d'octubre a les 18 h

[2/3] Impressionisme i postimpressionisme

Dijous 8 de novembre a les 18 h

[3/3] 150 anys del naixement de Pompeu Fabra

Dijous 13 de desembre a les 18 h

  • Preu del seminari (inclou les 3 sessions): 30 € (associats de l'AEUR) | 36 € (no socis)
  • Inscripcions: a través del formulari del web de l'entitat o bé de manera presencial a l'Ateneu Municipal.

Visites culturals

> Les colònies tèxtils amb veu de dona

Les colònies tèxtils van ser importantíssimes per al desenvolupament de la segona revolució industrial, i la seva història generalment s'ha vist relacionada únicament amb noms propis masculins de grans industrials. Dins el món concret de les colònies únicament s'acostuma a destacar els majordoms -els encarregats a les colònies-, els escrivents i els capellans. En canvi les dones són inexistents, quan elles aguantaven el pes del 80% de la producció: és de justícia ressaltar-ho.

La introducció a aquesta visita cultural serà a càrrec de Assumpta Montellà, historiadora i escriptora autora de La Maternitat d'Elna (Ara Llibres, 2005) i de El silenci dels telers (Ara Llibres, 2012).

Xerrada oberta: dilluns 12 de novembre a les 18 h
Entrada lliure. Aforament limitat.

Visita guiada a les colònies tèxtils del Berguerdà: dijous 15 de novembre (tot el dia)
Preu (inclou visita guiada, transport i dinar): 55 € (associats de l'AEUR) | 65 € (no socis)
Inscripcions: a l'agència '747 viatges' (C/ Llobateras 49 | Tel. 639 378 466).


> Ho organitza:         > Entitat adherida i vinculada a:         

> Amb el suport de:    
 

Agenda

Octubre 2018 Novembre 2018 Desembre 2018
dl dt dc dj dv ds dg
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30  

Concert 'Caracara'

Data:

Una temporada més, l'Associació Jazz Rubí pren l'Ateneu Municipal com a escenari de la 6a temporada del seu Cicle de Jazz, una programació estable d'actuacions en directe amb l'objectiu de promoure, gaudir i acostar la cultura del jazz! L'univers de Caracara neix de l'admiració cap a un dels grans compositors de la música popular del segle XX, Jobim, i la formació instrumental s'inspira amb Jaques Morelenbaum Cello Samba Trio.

Agenda completa